איך יודעים אם סיר מתאים לתנור? מדריך חיים

Western kitchen with stove top and oven safe pots displayed




איך יודעים אם סיר מתאים לתנור – המדריך המלא לבחירת כלי בישול




איך יודעים אם סיר מתאים לתנור – המדריך המלא לבחירת כלי בישול עמידים

בישול באמצעות תנור הוא אחד השיטות הנפוצות והיעילות ביותר במטבח המודרני. תנור מאפשר לנו להכין מגוון עצום של מאכלים, החל ממאפים וכלה בתבשילים איטיים. עם זאת, שאלה מרכזית המטרידה רבים היא: איך יודעים אם סיר מתאים לתנור? שימוש בכלי בישול לא מתאים עלול להוביל לנזקים חמורים – החל מפגיעה בסיר עצמו ועד לסכנות בטיחותיות של ממש. במאמר זה נסקור את כל מה שצריך לדעת על התאמת כלי בישול לתנור, נבחן את סוגי החומרים השונים, נלמד לזהות סימנים על גבי הכלים, ונספק טיפים מעשיים שיעזרו לכם לבשל בבטחה. בין אם אתם טבחים מנוסים או מבשלים מתחילים, הבנת ההתאמה בין כלי הבישול לתנור היא מיומנות חיונית שתשפר את חווית הבישול שלכם ותבטיח תוצאות מושלמות.

חשיבות השימוש בסירים מתאימים לתנור

שימוש בסיר שאינו מיועד לתנור עלול להוביל למגוון בעיות חמורות. ראשית, הסיר עצמו עלול להינזק באופן בלתי הפיך. ידיות עשויות להימס, חומרים עלולים להתעוות, וציפויים מיוחדים עשויים להתקלף או לשחרר חומרים מזיקים.

סכנה נוספת היא התפוצצות או שבירה של כלי זכוכית או קרמיקה שאינם עמידים בחום. אירועים אלו לא רק הורסים את המזון המתבשל, אלא גם יוצרים סיכון בטיחותי משמעותי ומצריכים ניקיון יסודי של התנור.

חשוב להבין שבעיות אלו אינן רק עניין של נוחות. שימוש בסיר לא מתאים עלול לגרום לשחרור חומרים רעילים למזון במהלך הבישול, דבר שעלול להשפיע על הבריאות. חומרים כמו ציפויי טפלון מסוימים או פלסטיק עלולים לפלוט רעלים בטמפרטורות גבוהות.

לבסוף, יש לזכור את הפן הכלכלי. כלי בישול איכותיים אינם זולים, והחלפתם עקב נזק שניתן היה למנוע היא בזבוז כספי מיותר. לכן, הכרת המאפיינים של כלי בישול המתאימים לתנור חיונית לכל מי שמבשל בביתו.

חומרים עמידים בחום – כיצד לזהות סיר שמתאים לאפייה בתנור

אחד הגורמים המכריעים בקביעה האם סיר מתאים לשימוש בתנור הוא החומר ממנו הוא עשוי. חומרים שונים מגיבים באופן שונה לחום גבוה, ולכן חשוב להכיר את המאפיינים של כל חומר.

נירוסטה (פלדת אל-חלד) היא אחת האפשרויות המובילות לכלי בישול עמידים בתנור. סירי נירוסטה איכותיים יכולים לעמוד בטמפרטורות של עד 260-315 מעלות צלזיוס, ובמרבית המקרים אין צורך לחשוש מהכנסתם לתנור.

ברזל יצוק הוא חומר מסורתי ועמיד במיוחד. כלי ברזל יצוק מתאימים לבישול בטמפרטורות גבוהות ויכולים לעמוד בחום של עד 400 מעלות צלזיוס. יתרונם הגדול הוא בפיזור החום האחיד והיכולת לשמר חום לאורך זמן.

כלי אמייל הם למעשה כלי ברזל יצוק עם ציפוי אמייל צבעוני. גם הם עמידים מאוד בחום ומתאימים לשימוש בתנור, עם עמידות לטמפרטורות של עד 260 מעלות צלזיוס בדרך כלל.

קרמיקה וחרס הם חומרים טבעיים המתאימים לבישול בתנור. יש לוודא שהכלי עבר תהליך קלייה המתאים לטמפרטורות גבוהות. כלי קרמיקה איכותיים יכולים לעמוד בחום של עד 250 מעלות צלזיוס.

אלומיניום הוא חומר נפוץ בכלי בישול, אך יש להיזהר: לא כל כלי אלומיניום מתאימים לתנור. יש לבדוק את הוראות היצרן. אלומיניום יצוק או עבה יותר בדרך כלל עמיד יותר בחום.

חומרים בעייתיים – מה לא להכניס לתנור בשום אופן

בעוד שישנם חומרים המתאימים לשימוש בתנור, קיימים חומרים אחרים שבשום אופן אין להכניס לסביבה החמה הזו. הכרת החומרים הללו חיונית למניעת תקלות ואסונות במטבח.

פלסטיק הוא החומר הבעייתי ביותר כשמדובר בתנור. רוב סוגי הפלסטיק יימסו בטמפרטורות נמוכות יחסית ועלולים לשחרר חומרים רעילים. גם כלים המוגדרים כ”פלסטיק עמיד בחום” מיועדים בדרך כלל למיקרוגל ולא לתנור רגיל.

מלמין, חומר שנראה לעיתים כמו קרמיקה אך קל יותר, אינו מתאים לתנור. הוא עלול להתפוצץ או לשחרר חומרים מזיקים בחום גבוה. כלי מלמין מיועדים בעיקר להגשה ולא לבישול.

זכוכית רגילה (להבדיל מזכוכית פיירקס או בורוסיליקט) אינה עמידה לשינויי טמפרטורה קיצוניים ועלולה להישבר בתנור. שבירת כלי זכוכית בתוך תנור יכולה להיות מסוכנת ומצריכה ניקוי יסודי.

סיליקון באיכות נמוכה עלול להתעוות או להתחיל להתפרק בחום גבוה. רק מוצרי סיליקון ייעודיים לתנור, העומדים בטמפרטורות גבוהות (בדרך כלל מעל 230 מעלות צלזיוס), מתאימים לשימוש.

סירים עם ציפוי טפלון ישן או פגום עלולים לשחרר חומרים מזיקים בטמפרטורות גבוהות. אם הציפוי הנון-סטיק מקולף או שרוט, עדיף להימנע מהכנסת הסיר לתנור.

בדיקת הידיות והמכסים – נקודות קריטיות להתאמה לתנור

אחד האלמנטים החשובים ביותר בבדיקת התאמת סיר לתנור הוא הידיות והמכסה. גם אם גוף הסיר עשוי מחומר עמיד בחום, ידיות לא מתאימות עלולות להוות בעיה משמעותית.

ידיות מתכת הן האופציה הבטוחה ביותר לשימוש בתנור. ידיות העשויות נירוסטה או אלומיניום יציקה מחוברות היטב לגוף הסיר יכולות לעמוד בטמפרטורות גבוהות. עם זאת, חשוב לזכור שהן יהיו חמות מאוד בסיום הבישול ויש להשתמש בכפפות מטבח.

ידיות סיליקון איכותיות המיועדות לתנור יכולות לעמוד בטמפרטורות של עד 230 מעלות צלזיוס. יש לוודא שהיצרן מציין במפורש שהידיות מתאימות לשימוש בתנור.

ידיות בקליט (חומר פלסטי קשיח) מסוגלות לעמוד בחום מתון, אך עלולות להינזק בטמפרטורות גבוהות במיוחד (מעל 175-200 מעלות צלזיוס). במקרים רבים, כלים עם ידיות בקליט מגיעים עם אזהרה לגבי מגבלת הטמפרטורה.

ידיות עץ אינן מתאימות בדרך כלל לשימוש בתנור כיוון שהן עלולות להתייבש, להיסדק או אפילו להישרף. אם הסיר שלכם כולל ידיות עץ, בדקו אם ניתן להסירן לפני הכנסת הסיר לתנור.

מכסי זכוכית עם טבעת סיליקון או פלסטיק עלולים להיות בעייתיים. בעוד שזכוכית מחוסמת יכולה לעמוד בחום התנור, החומרים המקיפים אותה עלולים להינזק. בדקו תמיד את הוראות היצרן לגבי המכסה.

בסירים רבים, ניתן להסיר את הידיות או את המכסה לפני הכנסה לתנור, מה שפותר חלק מהבעיות הללו. זכרו תמיד לבדוק את הוראות היצרן לגבי הטמפרטורה המקסימלית המותרת.

סימנים וסמלים – כיצד לפענח את הוראות היצרן

היצרנים מספקים מידע חיוני על התאמת מוצריהם לשימושים שונים, כולל שימוש בתנור. הבנת הסימנים והסמלים על גבי המוצר או אריזתו יכולה לסייע רבות בקביעה האם הסיר בטוח לשימוש בתנור.

סמל של תנור על גבי סיר או על המדבקה שלו מציין באופן ברור שהכלי מיועד לשימוש בתנור. לעתים קרובות, לצד הסמל יופיע מספר המציין את הטמפרטורה המקסימלית המותרת במעלות צלזיוס או פרנהייט.

סימונים כמו “Oven Safe” או בעברית “בטוח לתנור” מעידים גם הם על התאמה לתנור. עם זאת, חשוב לבדוק אם מצוינת טמפרטורה מקסימלית לצד הכיתוב.

לעיתים, היצרנים משתמשים בסימונים שונים עבור חלקי הכלי השונים. למשל, ייתכן שהמכסה יהיה בטוח לשימוש בתנור עד לטמפרטורה נמוכה יותר מאשר גוף הסיר.

אם לא מצוין במפורש שהכלי בטוח לתנור, או אם יש התייחסות רק לשימוש על כיריים, סביר להניח שהכלי אינו מתאים לשימוש בתנור.

סימנים כמו “Microwave Safe” אינם מעידים על התאמה לתנור רגיל! כלים המתאימים למיקרוגל עשויים להיות עשויים מחומרים שאינם עמידים בטמפרטורות הגבוהות של תנור רגיל.

במקרה של ספק, תמיד מומלץ לבדוק באתר היצרן או לפנות לשירות הלקוחות. שימוש בכלי לא מתאים עלול לגרום נזק לכלי, למזון ובמקרים מסוימים אף לסכן את המשתמש.

בדיקה פרקטית – איך לבדוק אם הסיר שלי מתאים לתנור

לא תמיד אפשר למצוא את הוראות היצרן או לפענח את הסימונים על הכלי. במקרים כאלה, ישנן מספר בדיקות פשוטות שאפשר לבצע כדי להעריך האם הסיר יכול להיכנס לתנור בבטחה.

ראשית, בדקו את החומר העיקרי ממנו עשוי הסיר. נירוסטה, ברזל יצוק, אלומיניום יצוק וקרמיקה הם בדרך כלל בטוחים לשימוש בתנור. אם הסיר עשוי מפלסטיק כלשהו או מזכוכית רגילה, אין להכניסו לתנור.

בדקו את הידיות והמכסה. גששו את הידיות וקבעו ממה הן עשויות. ידיות מתכת בדרך כלל בטוחות, בעוד שידיות פלסטיק, עץ או בקליט עלולות להיות בעייתיות. אם הידיות מחוברות בברגים, בדקו האם ניתן להסירן לפני הכנסת הסיר לתנור.

אם אתם מתלבטים לגבי מכסה זכוכית, בדקו האם יש סביבו חומר אוטם מסיליקון או פלסטיק. חומרים אלו עלולים להינזק בחום גבוה. במקרה של ספק, ניתן להשתמש בסיר ללא המכסה או להחליף את המכסה לרדיד אלומיניום.

בדיקה נוספת שאפשר לבצע היא לבחון האם הסיר כולל שכבות הדבקה כלשהן. סירים עם שכבות מודבקות (למשל, תחתית “סנדוויץ'” בסירי נירוסטה) עלולים להתפרק בחום גבוה אם ההדבקה אינה איכותית.

אם יש לכם סיר זהה ישן יותר שכבר אינו בשימוש, אפשר לבצע בדיקה מבוקרת: הכניסו את הסיר הישן לתנור ריק בטמפרטורה בינונית (כ-150 מעלות) למשך כ-15 דקות ובדקו אם יש סימני נזק או עיוותים.

זכרו כי בדיקות אלו אינן מספקות ודאות מוחלטת. במקרה של ספק משמעותי, עדיף להימנע משימוש בסיר בתנור או להתייעץ עם היצרן.

סירים לאינדוקציה וסירים לתנור – מה הקשר ביניהם

רבים שואלים האם יש קשר בין התאמת סיר לכיריים אינדוקציה לבין התאמתו לתנור. למרות ששתי הטכנולוגיות עוסקות בחימום, הן שונות מאוד זו מזו ודורשות תכונות שונות מכלי הבישול.

סירי אינדוקציה חייבים להיות בעלי תחתית פרומגנטית (מגנטית) כדי לאפשר חימום. ניתן לבדוק זאת באמצעות הצמדת מגנט לתחתית הסיר – אם נוצרת משיכה, הסיר מתאים לאינדוקציה.

לעומת זאת, סירים המתאימים לתנור צריכים להיות עשויים מחומרים עמידים בחום גבוה לאורך זמן, כולל הידיות והמכסה. סיר יכול להיות מתאים לתנור גם אם אינו מתאים לאינדוקציה, ולהיפך.

עם זאת, ישנה חפיפה מסוימת – סירים העשויים מחומרים איכותיים כמו נירוסטה עם תחתית “סנדוויץ'” או ברזל יצוק מתאימים בדרך כלל הן לאינדוקציה והן לתנור. אלו נחשבים לכלים רב-תכליתיים במטבח.

אם אתם מחפשים כלי שישמש אתכם הן על כיריים אינדוקציה והן בתנור, חפשו סימונים המעידים על שתי התכונות: סמל אינדוקציה (בדרך כלל סליל או סימן דומה) וסימון “Oven Safe” או סמל תנור.

זכרו כי גם בסירים המתאימים לשניהם, יכולות להיות מגבלות טמפרטורה בשימוש בתנור. סיר שמתאים לאינדוקציה עדיין יכול לכלול ידיות או מכסה שאינם עמידים בטמפרטורות גבוהות במיוחד.

טיפים מעשיים לשימוש בסירים בתנור

גם כאשר אתם משתמשים בסיר המתאים לתנור, ישנם מספר טיפים חשובים שיעזרו לכם לשמור על הכלים ולהפיק מהם את המיטב.

אל תכניסו סיר קר לתנור חם מאוד או להיפך. שינוי טמפרטורה פתאומי עלול לגרום להתפשטות או התכווצות לא אחידה של החומר, מה שעלול להוביל לסדקים או עיוותים, במיוחד בכלי זכוכית וקרמיקה.

השתמשו תמיד בכפפות מטבח בעת הוצאת סירים מהתנור, גם אם הידיות מיועדות לתנור. רוב הידיות, כולל אלו העשויות סיליקון עמיד בחום, יהיו חמות מאוד לאחר שהייה בתנור.

הימנעו מחימום סיר ריק בתנור. סיר ללא תכולה עלול להתחמם יתר על המידה ולהינזק. תמיד הקפידו שיהיה בסיר מזון או נוזל כלשהו.

אל תניחו סיר חם על משטח קר כמו שיש או משטח עבודה. השתמשו תמיד במשטח מבודד או ברשת צינון מתכתית כדי למנוע נזק הן לסיר והן למשטח.

בדקו את הטמפרטורה המקסימלית המומלצת לסיר שלכם ואל תחרגו ממנה. אם אינכם בטוחים, עדיף להשתמש בטמפרטורה נמוכה יותר ולהאריך את זמן הבישול.

נקו את הסיר ביסודיות לפני הכנסתו לתנור. שאריות מזון או שומן עלולות להישרף ולהדבק, מה שיקשה מאוד על הניקוי לאחר מכן.

עבור סירים עם ציפוי נון-סטיק, בדקו אם הציפוי מתאים לשימוש בתנור ובאיזו טמפרטורה. ציפויים מסוימים עלולים להתקלף או לשחרר חומרים מזיקים בחום גבוה.

שקלו להשקיע בכלי בישול איכותיים המתאימים לשימוש רב-תכליתי. סירי נירוסטה, ברזל יצוק או קרמיקה איכותית אמנם יקרים יותר, אך יחזיקו מעמד שנים רבות ויאפשרו לכם גמישות רבה יותר בבישול.

מקרים מיוחדים – סירי פיירקס, סירי לחץ וסירים חשמליים

מלבד הסירים הסטנדרטיים, קיימים סוגים נוספים של כלי בישול שלעיתים מתעוררות שאלות לגבי התאמתם לתנור. להלן מספר מקרים מיוחדים והנחיות לגביהם.

כלי פיירקס וזכוכית עמידה בחום מיוצרים במיוחד לשימוש בתנור ומסוגלים לעמוד בטמפרטורות גבוהות. עם זאת, הם רגישים לשינויי טמפרטורה פתאומיים. אין להעביר כלי פיירקס ישירות מהמקרר לתנור, ויש לתת להם להתקרר לפני שטיפה.

סירי לחץ בדרך כלל אינם מתאימים לשימוש בתנור כמכלול שלם. חלק מסירי הלחץ המודרניים מאפשרים להסיר את המכסה ולהשתמש בחלק התחתון בלבד בתנור. חשוב לבדוק את הוראות היצרן הספציפיות.

סירים חשמליים, כולל סירים איטיים (slow cookers) ומולטי-קוקרים, אינם מיועדים להיכנס לתנור. החלקים החשמליים והפלסטיק שבהם עלולים להינזק בחום גבוה. במקרים מסוימים, כלי הקרמיקה הפנימי עשוי להיות בטוח לתנור, אך יש לבדוק זאת בהוראות היצרן.

מחבתות עם ידית מתפרקת מציעות גמישות רבה, שכן ניתן להסיר את הידית ולהכניס את המחבת לתנור. ודאו שמנגנון החיבור עמיד בחום ואינו כולל חלקי פלסטיק שעלולים להינזק.

סירי טרקוטה וכלי חרס מסורתיים בדרך כלל מתאימים לתנור, אך יש להיזהר עם שינויי טמפרטורה פתאומיים. מומלץ להניח אותם בתנור קר ולחמם בהדרגה.

סירי טיגון עמוקים עם ידיות מתכת בדרך כלל מתאימים לתנור, אך יש לשקול את משקלם כשהם מלאים בשמן או ברוטב. הוצאת סיר כבד מהתנור יכולה להיות מסוכנת.

במקרים מיוחדים אלו, תמיד עדיף להיצמד להוראות היצרן ולהתייעץ עם שירות הלקוחות במקרה של ספק. שימוש לא נכון עלול לגרום לא רק לנזק לכלי אלא גם לסכנה בטיחותית.

סיכום – מדריך מהיר לזיהוי סיר המתאים לתנור

לאורך המאמר סקרנו את כל מה שצריך לדעת על זיהוי סירים המתאימים לתנור. להלן סיכום תמציתי של הנקודות המרכזיות שיעזור לכם לקבל החלטות מושכלות לגבי כלי הבישול שלכם.

בדקו את החומר ממנו עשוי הסיר – נירוסטה, ברזל יצוק, קרמיקה איכותית ואלומיניום יצוק בדרך כלל מתאימים לתנור. הימנעו מהכנסת פלסטיק, מלמין וזכוכית רגילה לתנור בכל מקרה.

שימו לב במיוחד לחומר ממנו עשויות הידיות והמכסה. ידיות מתכת בטוחות ביותר, בעוד ידיות עץ, פלסטיק או בקליט עלולות להינזק. בדקו אם אפשר להסיר ידיות בעייתיות לפני שימוש בתנור.

חפשו סימונים וסמלים על הכלי או האריזה המעידים על התאמה לתנור. סמל תנור או כיתוב “Oven Safe” גם רמז לטמפרטורה המקסימלית המותרת.

זכרו כי התאמה לאינדוקציה אינה מעידה בהכרח על התאמה לתנור, ולהיפך. כל טכנולוגיה דורשת תכונות שונות מהכלי.

בעת השימוש בסיר בתנור, הקפידו להימנע משינויי טמפרטורה פתאומיים, השתמשו בכפפות בעת הוצאת הסיר, ואל תחרגו מהטמפרטורה המקסימלית המומלצת.

במקרה של ספק, תמיד עדיף לבחור בגישה הזהירה. שימוש בסיר לא מתאים עלול לגרום לנזק לכלי, למזון ואף לסכן את בטיחותכם. השקעה בכלי בישול איכותיים המיועדים במפורש לשימוש בתנור תבטיח תוצאות טובות יותר ואורך חיים ארוך יותר למוצרים.

באמצעות המידע שהובא במאמר זה, תוכלו לקבל החלטות מושכלות יותר לגבי כלי הבישול שלכם ולהשתמש בהם בבטחה ובאפקטיביות בבישול בתנור.

שאלות נפוצות בנושא איך יודעים אם סיר מתאים לתנור

באיזו טמפרטורה מקסימלית ניתן להשתמש בסיר נירוסטה בתנור?

סירי נירוסטה איכותיים יכולים בדרך כלל לעמוד בטמפרטורות של עד 260-315 מעלות צלזיוס בתנור. עם זאת, הטמפרטורה המקסימלית תלויה גם בסוג הידיות והמכסה. ידיות סיליקון או בקליט עשויות להגביל את הטמפרטורה ל-180-200 מעלות. מומלץ לבדוק את הוראות היצרן הספציפיות.

האם ניתן להכניס מחבת טפלון לתנור?

חלק ממחבתות הטפלון מתאימות לשימוש בתנור, אך בטמפרטורה מוגבלת – בדרך כלל לא יותר מ-230 מעלות צלזיוס. מחבתות טפלון מודרניות איכותיות מיוצרות בטכנולוגיה המאפשרת עמידות בחום גבוה יותר. חשוב מאוד לבדוק את הוראות היצרן ולא לחמם מחבת טפלון ריקה בתנור. אם הציפוי שרוט או פגום, מומלץ לא להשתמש בה בתנור בכלל.

האם סיר עם ידיות סיליקון בטוח לשימוש בתנור?

ידיות סיליקון איכותיות המיועדות במיוחד לתנור יכולות לעמוד בטמפרטורות של עד 230 מעלות צלזיוס. עם זאת, לא כל ידיות הסיליקון נוצרו שוות – סיליקון באיכות ירודה עלול להתעוות או להתפרק בחום נמוך יותר. חשוב לבדוק את המפרט הטכני של הכלי ולהקפיד לא לחרוג מהטמפרטורה המומלצת. גם אם הידיות עמידות בחום, תמיד השתמשו בכפפות בעת הוצאת הסיר מהתנור.

האם אפשר להכניס סיר פיירקס מהמקרר ישר לתנור?

לא מומלץ להעביר סיר פיירקס ישירות מהמקרר לתנור חם. למרות שכלי פיירקס מיוצרים במיוחד לעמידות בחום, הם רגישים לשינויי טמפרטורה פתאומיים שעלולים לגרום להם להיסדק או להתפוצץ. מומלץ להוציא את הכלי מהמקרר ולהניח לו להגיע לטמפרטורת החדר (כ-15-20 דקות) לפני הכנסתו לתנור. באותו אופן, יש להימנע מהנחת כלי פיירקס חם על משטח קר או רטוב.

האם סיר אמייל מתאים לשימוש בתנור?

כן, סירי אמייל (ברזל יצוק עם ציפוי אמייל) מתאימים מאוד לשימוש בתנור ויכולים לעמוד בטמפרטורות גבוהות, בדרך כלל עד 260 מעלות צלזיוס. הם מספקים פיזור חום מצוין ושומרים על החום לאורך זמן, מה שהופך אותם לאידיאליים לבישול איטי בתנור. עם זאת, יש להיזהר משינויי טמפרטורה פתאומיים שעלולים לגרום לסדקים בציפוי האמייל. בנוסף, בסירים ישנים יותר, כדאי לבדוק שאין סדקים בציפוי האמייל לפני השימוש בתנור.

האם כל סיר שמתאים לאינדוקציה מתאים גם לתנור?

לא בהכרח. התאמה לאינדוקציה ולתנור דורשת תכונות שונות מהכלי. סיר לאינדוקציה צריך תחתית פרומגנטית (מגנטית) כדי לאפשר חימום, בעוד שסיר לתנור צריך להיות עשוי כולו מחומרים עמידים בחום גבוה, כולל הידיות והמכסה. ישנם סירים המתאימים לשני השימושים, במיוחד סירי נירוסטה איכותיים וברזל יצוק, אך חשוב לבדוק את הוראות היצרן. גם אם גוף הסיר מתאים לתנור, ידיות או מכסה מחומרים לא עמידים עלולים להגביל את השימוש.

האם אפשר להכניס סיר קרמיקה לתנור?

רוב סירי הקרמיקה מיועדים במיוחד לשימוש בתנור ויכולים לעמוד בטמפרטורות גבוהות, בדרך כלל עד 250 מעלות צלזיוס. עם זאת, חשוב לוודא שהכלי מיועד לתנור ולא רק להגשה. כלי קרמיקה דקורטיביים או צבעוניים מאוד עלולים לא להיות מותאמים לחום גבוה. בנוסף, יש להיזהר משינויי טמפרטורה פתאומיים שעלולים לגרום לסדקים. מומלץ להכניס את סיר הקרמיקה לתנור קר ולחמם בהדרגה, ולהניח לו להתקרר בתוך התנור לאחר הבישול.

מה עושים אם אין סימון על הסיר לגבי התאמה לתנור?

אם אין סימון ברור על הסיר לגבי התאמתו לתנור, ניתן לנסות מספר פעולות:

1. חפשו את שם היצרן והדגם באינטרנט ובדקו אם יש מידע מהיצרן

2. בדקו את החומר ממנו עשוי הסיר – נירוסטה, ברזל יצוק וקרמיקה בדרך כלל בטוחים

3. בחנו את הידיות והמכסה – אם הם עשויים מחומר פלסטי או עץ, סביר שהסיר אינו מתאים לחום גבוה

4. במקרה של ספק, עדיף לא להסתכן ולהשתמש בכלי אחר שיש לגביו ודאות. שימוש בסיר לא מתאים עלול לגרום נזק לכלי ואף להוות סכנה בטיחותית.

מקורות מידע: